Cu ocazia sezonului festiv, Nespresso prezintă o colecție în ediție limitată, creată în colaborare cu Jean Imbert, chef-ul executiv al prestigiosului restaurant Plaza Athénée din Paris. De data aceasta, colecția anuală este inspirată de călătoriile legendare cu trenul și de destinații iconice din întreaga lume, oferind publicului trei noi sortimente de cafea, o selecție de dulciuri create în rețete dedicate și accesorii care completează atmosfera festivă.

Călătorie memorabilă

Chef Imbert aduce inovație colecției prin crearea unor cafele gastronomice, în timp ce păstrează o direcție clasică pentru rețeta festivă a ediției limitate de ciocolată neagră. Colecția este completată de deliciile consacrate Nespresso, precum fursecurile cu ciocolată și biscuiții cu lămâie. În plus, accesoriile festive, disponibile în această perioadă, adaugă un plus de rafinament, transformând orice cadou într-o experiență memorabilă.

Cafeaua gastronomică prezentată ca o călătorie a gusturilor gourmet

Inspirată de arta călătoriilor legendare cu trenul și de gastronomia din întreaga lume, colecția transformă fiecare moment de degustare într-o aventură gourmet. Sortimentele create alături de Jean Imbert aduc magia unor destinații emblematice, în care chef-ul a călătorit și din care a ales să aducă direct în ceașca de cafea, gustul cel mai reprezentativ.

  • Almond Croissant este sortimentul care redă spiritul romantic al Parisului prin notele delicate de migdale și produse de patiserie cu unt, evocându-i lui chef amintiri din copilărie.
  • Peanut and Roasted Sesame dezvăluie o aromă de arahide și susan prăjit având note de popcorn, migdale, alune de pădure și arahide.
  • Unforgettable Espresso, o cafea cu accente lemnoase și de cereale prăjite, propune o adevărată călătorie aromatică prin America Latină.

Cele trei cafele în ediție limitată bucură prin notele captivante și gusturile prelungi, tipice cafelei gastronomice. Prin selecția atentă a aromelor, chef Imbert invită pasionații de cafea să descopere tradiția și inovația artei culinare.

„Este o onoare să colaborez cu Nespresso și să creăm, împreună, sortimente de cafea care trezesc simțurile prin referințe gastronomice atât de cunoscute lumii. Este o colecție remarcabilă care ilustrează amintirile mele din călătorii, evocând subtilități aromatice de alune și susan prăjit și capturând pe deplin spiritul Parisului, amintind de clasicul croissant aux amandes. În cele din urmă, un espresso memorabil, completează această colecție a declarat Jean Imbert.

Sortimente de dulciuri consacrate pentru masa de sărbători

Sortimentele de cafea în ediție limitată sunt completate de o selecție de dulciuri fine care pot fi servite la cafeaua de dimineață sau într-un cadru de sărbătoare, alături de cei dragi. Chef Imbert și-a pus amprenta și în crearea ciocolatei negre care surprinde prin profunzimea gustului datorită boabelor de cacao alese cu grijă din Congo și selectate de către Rainforest Alliance.

Pe lângă ciocolată, Nespresso introduce două noi feluri de biscuiți. Aceste delicii au fost create pentru a reda esența a două destinații importante: New York și Edinburgh. În fursecurile cu ciocolată, gustul bogat de cacao și detaliile de vanilie aduc aminte de străzile pline de viață din Manhattan. În schimb, biscuiții cu lămâie sunt un răsfăț sfărâmicios cu gust de unt, combinat cu coajă de lămâie proaspătă, ce captează  ușor esența carismei istorice a Edinburgh-ului.

O călătorie a bunului gust printr-o selecție de accesorii festive

Pentru că sezonul festiv este și despre cadouri, Nespresso lansează Calendar Advent, perfect pentru iubitorii de cafea care vor să își echilibreze bucuria în doze mici. Calendarul dezvăluie câte o cafea în fiecare zi, oferind oportunitatea de a descoperi sortimente noi și de a reîncerca cafelele preferate Nespresso. Printre noile sortimente disponibile în calendar, pasionații se vor putea bucura și de capsula exclusivă Nº20, un sortiment rar care este rezultatul a peste 20 de ani de expertiză Nespresso. Cultivat cu grijă de 59 de fermieri columbieni, Nº20 încapsulează un buchet de arome sofisticate. Cu un ambalaj care ilustrează tematica de călătorie a colecției noi, acest calendar va transporta iubitorii de cafea din confortul casei lor în locuri pline de magie. Calendarul advent include ediția limitată de cafele festive, co-create cu Jean Imbert, dar și o cană în ediție limitată, disponibilă doar la achiziționarea calendarului. În plus de calendarul advent, un cadou perfect pentru pasionații gusturilor fine este paharul Barista Festive Glass, un pahar elegant cu picior care îndeamnă spre celebrare. Pentru cei mai practici, care vor să se bucure de cafeaua lor oriunde, termosul Travel Mug, în ediție limitată, este cea mai bună variantă.

Colecția Nespresso Festive este disponibilă online pe www.nespresso.com/ro/ro, în boutique-urile Nespresso și în aplicația mobilă.

Despre Nestlé Nespresso

Nestlé Nespresso este pionierul și referința pentru cafeaua porționată de cea mai înaltă calitate. Compania colaborează cu peste 150.000 de fermieri din 18 țări prin Programul AAA Sustainable Quality™, ce promovează practici sustenabile pentru ferme și peisaje înconjurătoare. Lansat în 2003, în colaborare cu ONG-ul Rainforest Alliance, acest program îmbunătățește randamentul și calitatea recoltelor, asigurând un lanț sustenabil de aprovizionare cu cafea de înaltă calitate și sprijinind, în același timp, mijloacele de trai ale fermierilor și ale comunităților lor.

În 2022, Nespresso a obținut certificarea B Corp™, alăturându-se unei mișcări internaționale de peste 7.900 de companii orientate spre un scop care respectă standardele B Corp de responsabilitate socială și mediu, precum și transparență.

Cu sediul în Vevey, Elveția, Nespresso activează în 93 de piețe și are 14.000 de angajați. În 2023, rețeaua sa de retail globală cuprindea 791 de boutique-uri. Mai multe informații sunt disponibile pe site-ul corporativ Nespresso: www.nestle-nespresso.com.

Despre Jean Imbert

De când a preluat conducerea restaurantului Plaza Athénée în iunie 2021, succedându-l pe Alain Ducasse, Chef Jean Imbert a surprins lumea obținând prima sa stea pentru „Jean Imbert au Plaza Athénée”, la doar 9 săptămâni de la deschidere.

În martie 2022, a devenit primul chef al boutique-ului Christian Dior de pe Avenue Montaigne. Aventura sa a continuat în aprilie 2022, când a devenit Chef al legendarului tren Venice Simplon-Orient-Express și, în februarie 2023, Chef al prestigiosului hotel Le Brando, situat în inima atolului Tetiaroa. În mai 2023, Imbert a fost numit Chef al Hotelului Martinez din Cannes, deschizând „La Plage du Martinez” ca prim proiect.

În februarie 2024, va prelua două restaurante noi, Riviera și High Society, la The Lana (Dubai), primul hotel al Colecției Dorchester din Orientul Mijlociu. Tot el deschide „La Palme d’Or”, restaurantul gastronomic al Hotelului Martinez, în timpul Festivalului de Film de la Cannes din 2024.

Jean Imbert conduce și Hôtel Cheval Blanc St-Barth, iar conceptul „ToShare”, creat alături de Pharrell Williams, este una dintre realizările sale de succes. În 2021, a fost votat Chef-ul Anului de revista Quotidien, iar în 2019 de GQ; Vanity Fair îl include printre cei mai influenți 50 de francezi la nivel global. Absolvent al Institutului Paul Bocuse, este și câștigătorul emisiunii Top Chef din 2012.