Uleiul de păr este un produs care hidratează părul în profunzime, îi conferă elasticitate și ne ajută să îl reparăm atunci când este deteriorat. Putem să îl folosim pentru toate tipurile de păr, însă e important să știm exact cum îl utilizăm corect pentru a avea rezultate bune pe termen lung. Diana Baicu, specialist în industria de frumusețe profesională, ne explică de ce este important să includem acest tip de produs în rutina de îngrijire a părului.

777f012f-3626-aaf3-9d23-b68a068c26ee

„Uleiul de păr pentru reprezintă un produs de bază atunci când vine vorba despre rutina de îngrijire a părului. Este ca un fel de fundație care ne ajută să construim look-urile dorite, să protejăm sănătatea firului de păr și să ne bucurăm de un aspect natural. Uleiul de păr este un produs versatil și multifuncțional, fiind, în același timp, un tratament pentru păr, oferă strălucire, reduce ruperea firului de păr, repară părul deteriorat, îl descurcă, îl face să fie mult mai elastic și reduce timpul de uscare cu 45%. Acest ultim aspect este util în special bărbaților, care doresc să aloce cât mai puțin timp îngrijirii părului”, spune Diana Baicu.

Cum alegem uleiul de păr?

„Uleiul de păr trebuie să aibă o formulă foarte ușoară, să nu încarce părul, să nu determine îngrășarea lui, dar să fie în același timp extrem de eficient. Uleiul este recomandat pentru absolut toate tipurile de păr. Trebuie doar să respectăm niște reguli. Există diverse tipuri de ulei de păr. Există ulei de păr special formulat pentru părul subțire și fin sau altul pentru toate tipurile de păr”, adaugă Diana Baicu.

Uleiul tratament Moroccanoil Oil Tratment poate fi destinat tuturor tipurilor de păr ori special părului fin și deschis la culoare.

Bază esențială pentru îngrijirea părului, Tratamentul Original Moroccanoil poate fi utilizat ca formulă multifuncțională: de tratare, de coafare și de finisare. Infuzat cu ulei de argan bogat în antioxidanți și vitamine care intensifică strălucirea, uleiul tratament hrănește și tratează părul, redobândind în același timp părul neted și străucitor de la rădăcină până la vârf.

Cum folosim corect uleiul de păr?

„Prima regulă ține de cantitatea de ulei de păr pe care o folosim. Pentru un păr mediu – lung, folosim maximum două pompe. El poate fi aplicat fie pe părul umed, fie pe părul uscat. Dacă îl aplicăm pe părul umed, îl aplicăm întotdeauna după șampon și conditioner. Ștergem foarte bine părul cu prosopul și, după aceea, aplicăm în palmă două pompe de ulei, îl încălzim în palmă și îl punem apoi pe lungime și vârfuri, pornind din dreptul vârfului superior al urechii, în jos. Nu îl aplicăm niciodată pe scalp pentru că atunci ne va îngrășa părul.

Pentru ca uleiul de păr să fie eficient și să avem rezultate pe termen lung, trebuie aplicat în fiecare zi. Asta înseamnă și pe părul uscat. Îl folosim pentru finisare, pentru a potoli vârfurile rebele.
Uleiul de păr ne poate ajuta să schimbăm consistența altor produse de păr pe care le folosim. Putem să îl amestecăm cu un conditioner sau cu o mască, de exemplu. Facem astfel aceste produse să fie mult mai nutritive decât ar fi în mod obișnuit

Putem, de asemenea, să îl combinăm cu o loțiune pentru sigilarea vârfurilor. Ne ajută să tratăm vârfurile despicate”, mai spune Diana Baicu.

Ce efect are uleiul asupra firului de păr?

„Ulei de argan a fost primul folosit în tratarea părului în urmă cu 12 ani. Ulterior, au apărut alte tipuri de ulei de păr. Toate acestea intră în interiorul firului de păr, închid cuticula și formează ca un înveliș la suprafața firului. Dacă un ulei de păr nu este suficient de bine formulat și nu are o formulă ușoară, el nu va putea pătrunde în interiorul firului de păr ca să ne dea acea elasticitate, să trateze din profunzime”, mai spune Diana Baicu.

Uleiul Moroccanoil Blow Dry Concentrate este destinat părului rebel, aspru, cu textură dificilă, greu de controlat. Acesta oferă fibrei capilare control maxim, facilitează uscarea părului cu uscătorul și netezește perfect.

Infuzat cu ulei de argan nutrienți și antioxidanți naturali pentru a ajuta la protecția părului, Moroccanoil Blow-dry Concentrate oferă control suprem al electrizării și încrețirii, descurcă parul si reduce timpul de uscare, îmbunătățește în același timp textura și calitatea părului.
După folosire, părul devine ușor de gestionat, disciplinat și cu un aspect final neted.

Apoi, avem o loțiune pentru repararea vârfurilor despicate – Moroccanoil Mending Infusion. Aceasta tratează vârfurile deteriorate, hrănește si tratează parul. Este o formula bogată în vitamine, infuzată cu o combinație de proteine de quinoa hidrolizată, ulei de argan și extract de baobab, bogată în antioxidanți și aminoacizi ce îmbunătățesc catifelarea și strălucirea, protejând în acelasi timp împotriva vârfurilor despicate, sensibilității și ruperii părului.

Masca hidratantă Moroccanoil revitalizează parul uscat în doar cinci minute. Este un tratament de îngrijire profundă, bogat și cremos, dar ușor, cu conținut de ulei de argan și ingrediente hrănitoare.

Această formulă de înaltă performanță hidratează și îngrijește părul fin, îmbunătățind, în același timp, textura, elasticitatea, strălucirea și maleabilitatea acestuia, în mod spectaculos, fără a-l îngreuna.

Are ca ingrediente cheie ulei de argan extrem de bogat în tocoferoli (vitamina E), acizi grași esențiali și antioxidanți, Behentrimoniu Chloride – un agent antistatic și de tartare, Shea Butter- calmant si hidratant, proteine vegetale hidrolizate – alternativă la cheratina vegetală, ce cresc rezistența părului, îmbunatățesc elasticitatea și manevrabilitatea părului sensibilizat.

Ce tipuri de ulei de păr alegem?

„Pe lângă uleiul de argan, pentru tratarea părului sunt folosite și alte tipuri de ulei. De exemplu, există un ulei extras din Manketti African. Acesta are proprietăți benefice pentru menținerea culorii.
Dacă ne uităm cum arată acest tip de ulei, vedem că este diferit din punctul de vedere al culorii și consistenței. Acest tip de ulei tratează mai puțin firul de păr, dar are beneficii majore în menținerea culorii”, declară Diana Baicu.

Un astfel de ulei este JOICO K-Pak Color Therapy Luster Lock, ce are efect pozitiv pentru protecția culorii și luciu. Formula îmbogățită cu ulei de Manketti African, o sursă bogată de Vitamina E, binecunoscută protecție împotriva decolorării culorii datorită factorilor oxidativi din mediu.
Tehnologia Joico Smart Release este sistemul unic de lipozomi inteligenți ce permit eliberarea treptată a substanțelor active în păr: ulei de măceș, arginină și cheratină – pentru a redobândi catifelarea și strălucirea, pentru a reconstrui și proteja părul deteriorat și pentru a menține puterea și elasticitatea părului.

„Avem apoi uleiul de imortele. Acesta este extrem de benefic pentru părul îmbătrânit. Odată cu înaintarea în vârstă, firul de păr se subțiază. Atunci venim cu acest ulei de păr și facem în așa fel încât părul nostru să arate la fel ca în tinerețe. Se aranjează mult mai ușor”, continuă Diana Baicu.

Uleiul restructurant Kevin.Murphy Young Again, pentru păr uscat, agresat și matur, este un tratament restructurant profund, cu un complex de uleiuri și aminoacizi, extracte de quinoa, imortele, floare de lotus ăi baobab pentru a reda strălucirea tinerească; reface părul deteriorat sau fragil.
Beneficii: refacere, netezire, reparare, anti-îmbătrânire. Descurcă, netezește și restabilește elasticitatea firului de păr

Kevin.Murphy Young Again este un produs anti-îmbătrânire ce hrănește și restaurează luciul natural al firului de păr uscat, fragil sau îmbătrânit cu extracte din boabab, imortele, floare de lotus și orhidee și un plus de amino acizi.
Conținutul de Immortelle, efectul anti-îmbătrânire oferă beneficii de tratare intensivă și de intensificare a strălucirii, protejând în același timp părul împotriva agresiunii factorilor externi din mediu și a daunelor provocate de sursele de căldură.
Bogat în acid oleic, uleiul de semințe de Carthamus Tinctorius (sofranel) are un efect de netezire cunoscut asupra părului și conferă catifelare și strălucire.
Bogat în antioxidanți, uleiul de coajă de lămâie. Acizii naturali de fructe din ulei sporesc, de asemenea, strălucirea și luminozitatea parului.

Extractul de frunze de Camellia Sinensis- ceai verde foarte bogat în antioxidanți – oferă părului strălucire și fortifiere, ceaiul verde ajută la creșterea senzației de elasticitate a părului și la reținerea hidratării parului

Produsele profesionale recomandate de Diana Baicu sunt disponibile în magazinul Top Line (Bd. Regina Maria 14, București), pe www.topline.ro și în saloanele partenere Top Line din toată țara.