ANIMA Grand Reserve, perla neagră a vinurilor Aurelia Vișinescu

Vina-tarapaca-wines-5

Complex și rafinat, ANIMA Grand Reserve este un cupaj realizat din 4 soiuri de struguri roșii pe care oenologul Aurelia Vișinescu l-a realizat doar în anii 2011 și 2016, acești ani fiind unii în care recolta de vinuri a fost una excepțională. ANIMA Grand Reserve este produs într-un lot limitat, acest vin regăsindu-se doar într-o serie de restaurante și magazine specializate în vinuri.

La ora actuală pe piață se găsește ANIMA Grand Reserve 2016, iar prețul recomandat este de aproximativ 150 lei. Roșu intens și strălucitor, vinul are un bogat buchet de arome de fructe de pădure negre bine coapte, prune uscate și stafide.

Asamblajul este realizat din soiurile Fetească Neagră, Cabernet Sauvignon, Syrah și Merlot, din recolta anului 2016, un an în care producția a fost destul de redusă, dar cu o calitate a strugurilor greu de egalat, ceea ce a dus la obținerea unor vinuri concentrate în aromă, intense în culoare și cu taninuri ferme.

În ceea ce privește gustul, acesta este unul catifelat, de fructe, marmeladă, caramel și ciocolată neagră, iar finalul este unul lung, cu tușe de tabac și vanilie.

***ANIMA Grand Reserve

Aurelia Vișinesu Wines

Povestea Aurelia Vișinescu Wines a început în 2003, ca demers antreprenorial inițiat de oenologul Aurelia Vișinescu Wines și asociatul său, Steve Cacenco.

Podgoria este situată în Dealu Mare, iar orientarea dealurilor asigură viilor o cantitate considerabilă de lumină și apă. În plus, solurile sunt bogate în argilă, cu un conținut ridicat de oxizi de fier.

Se pune foarte mult accent pe importanta protejării, păstrării și îmbunătățirii calității fructelor din podgorii. Soiurile de struguri pe care crama Aurelia Visinescu le cultivă sunt: Feteasca Neagră, Merlot, Cabernet Sauvignon, Pinot Noir, Syrah – pentru vinurile roșii și Feteasca Alba, Chardonnay, Sauvignon Blanc, Tamăioasă Romănească, Pinot Grigio – pentru vinurile albe. Majoritatea viilor au fost replantate începând cu anul 2008 cu clone de inalta calitate.

Crama este echipată cu mai mult de 400 baricuri, aceasta asigurând condiții excelente de învechire. Vinul îmbuteliat este păstrat ca produs finit în depozit, în timp ce o altă parte a vinului este sticla îvechita în pivniță.