Artgitators: când Suprarealismul schimbă percepții

Joi seară, 28 noiembrie, Qreator by IQOS a găzduit un eveniment care îmbină arta și design-ul experiențial pentru a provoca percepții și instiga modul prin care privim lumea și pe cei din jurul nostru.  Artgitators, semnat de Eglantina von Becheru – este un concept dezvoltat în jurul a șase lucrări artistice create de-a lungul a 18 luni, care transformă o expoziție într-o experiență senzorială suprarealistă. Expoziția poate fi vizitată până pe 7 decembrie.

DSC00524

Invitații s-au lăsat purtați într-o călătorie care a început de la mâini care deschid pereți, oferindu-le o introducere în această lume atipică sub forma de cocktail-uri special concepute, continuând cu abajururi umanizate și completate vizual de operele de artă expuse în fiecare cameră din hub-ul creativ.

Nume celebre de pe scena creativă locală au luat parte la o experiență imersivă, un fragment de lume în care Suprarealismul este limba oficială, în timp ce ironia și performance-ul sunt dialecte care exprimă nevoia de a ne (re)evalua prejudecățile.

Artgitators lansează semne de întrebare asupra a șase teme cu impact social printr-o colecție de șase tablouri a căror descoperire este o experiență în sine. Fie că vorbim despre perceptia noastra asupra religiei, asupra consumerismului sau despre comunitatea LGBTQ+ de exemplu, precepția noastră este îngrădită de norme sociale și politice. Expoziția folosește suprarealismul pentru a sparge limitele convenționalului și a introduce privitorului noi orizonturi atât de gândire, cât și de înțelegere”, declară Eglantina, artistul expoziției Artgitators.

DSC00539 DSC00638 DSC00651 DSC00797 DSC00871 egla2 egla3

Qreator by IQOS și-a propus încă de la lansare să găzduiască evenimente care inspiră și susțin comunitățile creative din București. Expoziția Artgitators închide seria evenimentelor de anul acesta și poate fi vizionată până 7 decembrie, inclusiv. Intrarea este gratuită.

În spațiul Qreator by IQOS este permis doar accesul persoanelor majore.