Mercato Comunale este un concept de redescoperire a orașului în care trăim.

Mercato este și o celebrare a producătorilor artizanali, a celor preocupați ca zi de zi să creeze cele mai bune ingrediente pe care le poți găsi în București. O piață modernă gândită ca grădină urbană ce reunește spațiu de co-working, cele mai bune food trucks și producători locali, artizani și nu în ultimul rând gazdă a unor evenimente și oportunități de socializare.

default

Ce ne-am propus pentru sezonul 2019: – să aducem la viață o zonă centrală abandonată căreia nu i s-a acordat atenție ani de zile (zona Polizu – piața Matache); – să intervenim cu o viziune actuală asupra obiceiului de a merge la piață, preocupării de a alege ingredientele potrivite, dar și un interes sporit acordat mediului în care îți faci cumpărăturile; – dorim să atragem peste 70.000 de vizitatori care să își facă cumpărăturile, să lucreze, să petreacă timp în spațiile dedicate și să se bucure de produsele pregătite special pentru ei; – să încurajăm întreaga comunitate să interacționeze pentru ca acest concept să capete popularitate în rândul bucureștenilor; – nu în ultimul rând să atragem și vizitatori sezonieri din rândul turiștilor care vizitează capitala pentru a descoperi locuri inedite din București.

Avem alături peste 15 parteneri comerciali printre care: Mastercard, George – primul Banking Inteligent, Urban Spaces, Lateral, Carrefour, Bringo, HP, Microsoft, Coca-Cola, Heidelberg Cement, Pernod Ricard, Glo, Vivre, BL Associates, Urban Monkey si Atelier Culturomie; investim peste 250.000 euro într-un proiect sezonier, itinerant, gândit să scoată în evidență vitalitatea antreprenorilor artizanali locali.

“Ideea noastră cu Mercato a fost să creăm o piață contemporană așa cum există în toate orașele mari ale lumii. Am reușit toate acestea prin transformarea unui teren abandonat de lângă Piața Victoriei, cu ajutorul unor elemente de mobilier urban temporar. La Mercato Comunale aducem la un loc peste 50 de artizani pe care îi leagă pasiunea pentru produse de calitate. Un farmer’s market în care poți să îți iei ingrediente de la cei care chiar le produc, poți să mănânci ceva foarte gustos de la variatele food trucks, poți descoperi artiști talentați – toate astea într-un mediu modern în care totul este cashless (plătești doar cu cardul).” (Răzvan Crișan)

default
default

Pentru toate acestea am estimat că spațiul situat în Ghe. Polizu nr. 28-34, poate găzdui simultan aproximativ 400 de persoane. Dorim să identificăm acel public care este în permanentă căutare a unui loc care să-i stimuleze creativitatea, dar să și asigure tehnologia și facilitățile necesare unui birou. Le putem spune exploratori urbani, liber profesioniști, creatori de conținut, artiști, trend-setters – la Mercato le vom crea condițiile optime pentru a se bucura de vară în mijlocul orașului. Deschidem oficial în data de 15 iunie și informații actualizate despre evenimentele pe care vi le-am pregătit și vendorii prezenți găsiți pe pagina noastră www.facebook.com/MercatoCB/.

Mercato Comunale este un proiect al Kane Group. Kane Group este preocupat de crearea și dezvoltarea de proiecte în domeniul ospitalității bazându-se pe trei principii: concepte construite în jurul talentului echipelor cu care lucrăm, design de calitate superioară, ingrediente de la producători cu valori similare. Din Grupul Kane fac parte: Kane, Mamizza, Mercato Comunale, Project Copenhagen (2019), M60, Casa M60, Spațiul M60.