gilda

Odată ce ai ajuns în inima Centrului Istoric, strada Lipscani 53, Gilda Music Lounge te întâmpină cu un ambient impresionant.

Decorat după indicațiile proprietarilor, clubul-restaurant are o capacitate de 350 de persoane în nopțile aglomerate, din care 130 de locuri pentru partea de restaurant din interior. La acestea se mai adaugă alte 60 de locuri pe terasa încălzită.

Despre meniul Gilda

Proaspăt schimbat sub îndrumarea lui chef Costi Roca, meniul de la Gilda este unul de gastro-pub, cu preparate emblematice la nivel internațional, cărora bucătarul le-a păstrat amprenta originală sau le-a adus propria viziune. Vei găsi aici paste cu sos de roșii sau ragu făcute după rețetele unei bunici italiene, rețete vechi de peste 100 de ani, dar și interpretări moderne ale cărnii de porc gătită sous-vide.

59330318_2324273241174726_2179272762541998080_n

Meniul are un caracter permanent, la care se adaugă un meniu temporar, specialitățile bucătarului, ce se schimbă o dată la două luni, în funcție de sezon.

59777972_2324273204508063_2109478745118081024_n

Cele mai apreciate produse sunt, ca peste tot de altfel, coastele și burgerii, însă preparatul vedetă de la Gilda îl reprezintă coasta de vită Texas (din vită texană veritabilă), slow cooked și învelită în aluat foietaj. Cu excepția chiflelor folosite pentru burger și a sosului de soia, în rest totul este produs în bucătăria proprie, de la sosul barbecue la dulceața de bacon. La capitolul desert, cheescake-ul este câștigător, urmat îndeaproape de Pavlova în interpretarea Gilda.

56457774_648397445608893_2189910516065894400_n

55516306_641945659587405_353159144817033216_n

Fiind un restaurant ce la lăsarea serii se transformă în club, meniul de bar este unul impresionat, cu beri la draft și sticlă, pe toate gusturile, de la Tuborg la Angelo Poretti, cu limonade făcute cu piureuri proaspete de fructe sau shot-urile curcubeu.

60874420_676087159506588_8511560574243438592_n