Ce trebuie să știi pentru a sărbători Ziua Îndrăgostiților ca la carte

_DSC0315-2

Fie că sărbătorim acasă sau la o cină în oraș, fiecare dintre noi ne dorim să atingem perfecțiunea pentru a ne face fericită jumătatea. Însă cum trebuie să arate o cină de Valentine’s Day? Ce feluri de mâncare se servesc și care este ambientul potrivit?

Miercuri, 7 februarie, Florăriile Floria și Restaurantul Sardin și-au propus să facă o demonstrație și au avut, în acest sens, oaspeți de seamă: jurnaliști, bloggeri și oameni din media.

Iată care au fost lucrurile de care aceștia au ținut cont în organizarea unui astfel de eveniment și pe care le putem aplica dacă ne dorim să organizăm o astfel de cină acasă.

  1. Atmosfera

O cină romantică înseamnă, mai presus de toate, intimitate. Astfel, locul ales, restaurantul Sardin, s-a pretat perfect evenimentului: cu lumină caldă, difuză, mobilier simplu, din lemn, muzică în surdină.

  1. Decorul

Decorul natural, cu flori, este unul dintre cele mai simple și mai la îndemână și preferat în majoritatea cazurilor. În amenajarea spațiului interior, specialiștii www.floria.ro au ținut cont de cromatica, lumina și volumele spațiului, dar și de specificul sărbătorii.

Astfel, au fost aleși ca element principal trandafirii, în nuanțe de roz pudrat și fuchsia, complementare cromaticii spațiului. S-a optat pentru aranjamente simple, pentru a nu distrage vizual în timpul cinei, și nu foarte înalte, pentru a facilita discuția și contactul vizual.

Pe lângă trandafiri, au fost alese flori simple, de dimensiuni mici, fără miros, pentru a nu altera experiența degustării.

  1. Compania

A fost una din puținele dăți când, în cadrul unui eveniment oficial, invitații au fost însoțiți de jumătățile lor. Atmosfera a devenit astfel mai intimă, iar experiența mai personală.

  1. Meniul

O cină romantică înseamnă un meniu rafinat. Chef Radu Nedelcu a adus experiența bucătăriilor cu stele Michelin și a împărtășit-o cu invitații, printr-un meniu special pregătit, menit să încânte papilele gustative ale celor mai pretențioși dintre ei.

_DSC0466 _DSC0571

Floria este cel mai mare retalier de flori online și totodată unul dintre principalii jucător pe piața florăriilor offline, iar Sardin este un restaurant italienesc, fondat în urmă cu mai bine de un an, cu un aer mediteranean și bucătărie responsabilă, creat să celebreze autenticitatea gustului și dragostea pentru vin.