bureti cu meduze

Te intorci din vacanta si ramai la fel de zen de parca ai fi ramas acolo, iar starea ta de bine este asigurata de salatele proaspete din meniul restaurantului 5 Elemente. In plus, aici, ai China aproape, te inconjori de oameni pozitivi si de prieteni cu obiceiuri sanatoase.

La 5 Elemente te bucuri de peste, midii, fructe de mare, sosuri dulci, mancaruri putin uleioase, pregatite la temperaturi joase, bucatari care isi au obarsia in China cea indepartata. Chefii sunt scoliti acolo, au rabdare cu ingredientele si orientati spre omul modern, care este atent nu doar la numarul de calorii, ci și la gustul mancarii, originalitatea si unicitatea preparatelor, precum si la sanatatea celui care consuma supele si salatele cu specific chinezesc de la restaurantul situat pe Kiseleff numarul 32.

Nu trebuie sa mergi la kilometrii departare pentru a te bucura de peste, midii, calamari si fructe de mare. Calatoria la ocean sau la mare este de prisos si ea, caci experientele culinare pot fi desavarsite si in Bucuresti. La 5 Elemente ai parte de echilibru in farfurie, mancare satioasa, dar light… un adevarat fine dining!

ciuperci cu bambus

Bucatarii chinezi de aici, nu te asteapta cu paine si sare, dar iti ureaza ,,Bine ai venit!” cu un meniu paradisiac si… de vara:

Calamar in sos picant cu legume si insotit de salata verde si alte legume crescute organic.

calamar in sos picant

Bureti cu meduze proaspeti, frumos colorati, care fac cinste ardeiului usor picant, distribuit cu eleganta in dish-ul final.

Creveti cu sparanghel, cu un sos inaltator si felii subtiri de castravete si alte legume de sezon.

creveti sparanghel

Dorada afumata si picanta, imbaiata intr-un sos dulce, asezonat cu ceapa verde, boabe de mazare, usturoi, morcovi si condimente chinezesti, adaugate cu moderatie.

Supa de peste, usoara, numai buna pentru bucuresteanul modern, care este completata de broccoli, morcov si alte ingrediente chinezesti.

supa de alge

Creveti pe plita cu urechi de lemn, mazare, morcov, ardei si un sos demential care incanta orice mofturos.

Creveti in sos picant cu legume de vara, dezmierdate cu un sos dulce-acrisor.

Preparatele vin insotite de bauturi si deserturi traditional-chinezesti cu putine calorii si usor de digerat, care te duc cu gandul la destinatiile exotice, caci ambientul de la 5 Elemente  contribuie si el in cele mai mici detalii.